Przetwórstwo warzyw
VEGEPOL w Tuszynie pod Łodzią zajmuje się pierwotnym i pogłębionym przerobem warzyw obranych i krojonych oraz produkcją kiszonek i surówek. Naszą specjalnością są ogórki kiszone i kapusta kiszona, które powstają według tradycyjnej receptury, bez chemicznych dodatków kiszonkarskich. Nowoczesne technologie ułatwiają obróbkę warzyw.
Warzywa, z których wytwarzamy nasze produkty, pochodzą od zaufanych i sprawdzonych na przestrzeni lat dostawców. Są to polskie warzywa najwyższej jakości, starannie wyselekcjonowane do dalszej obróbki. Warzywa krojone są gotowe do natychmiastowego użycia – mają formę wygodnych półproduktów, które przyspieszają przygotowanie posiłków zarówno w gospodarstwach domowych, jak i w restauracjach, hotelach czy firmach cateringowych.
Przetwory warzywne VEGEPOL
Od wielu lat przygotowujemy różnego rodzaju przetwory i warzywa dla gastronomii, tradycyjne polskie kiszonki oraz sezonowe surówki i soki warzywne.
Systematycznie rozszerzamy ofertę, by móc spełniać Państwa oczekiwania. Obecnie nasz asortyment stanowią poniższe warzywa w różnych opcjach przygotowania:
- ogórki,
- cebula,
- marchew,
- ziemniaki,
- seler,
- pietruszka,
- buraki,
- kapusta.
Dostępne w naszej ofercie warzywa pakowane są próżniowo lub w wygodne, kilkukilogramowe pojemniki. Zależnie od potrzeb i preferencji klienta, przygotowujemy warzywa obierane i krojone, takie jak ziemniaki, marchew, pietruszka, czy seler, a także kiszone ogórki i kapustę oraz świeże surówki jarzynowe.
Kiszonki na tradycyjny polski stół
Tradycyjne kiszonki z białej kapusty od polskiego producenta to prawdziwa uczta dla podniebienia, a jednocześnie bogactwo cennych składników odżywczych. Kiszona kapusta jest nieodłącznym elementem naszej kultury kulinarnej. Wybierając produkty VEGEPOL do domu, gastronomii czy na ważne okazje, stawiasz na tradycję i autentyczność, które podkreślą wyjątkowy charakter każdej uroczystości.
Kiszonki z ogórków lub kapusty to jednak nie tylko wyrazisty smak i doskonała chrupkość, ale również bogactwo prozdrowotnych składników. Podczas fermentacji, który zachodzi w procesie przetwórstwa, kiszonki stają się doskonałym źródłem korzystnych dla zdrowia i dobrego samopoczucia probiotyków, które wspierają florę bakteryjną i wzmacniają układ odpornościowy. Kiszonki są też niskokaloryczne i bogate w witaminy, minerały oraz błonnik, które są niezbędne dla zdrowia i dobrej kondycji skóry. Kwasowość kiszonek sprzyja lepszemu trawieniu, a zawarte w nich składniki odżywcze wspomagają prawidłowe funkcjonowanie organizmu.
System jakości w przetwórni warzyw
W naszej przetwórni warzyw utrzymujemy najwyższą jakość produkcji, która jest zgodna z polskimi i europejskimi standardami. Wdrażamy inwestycje, które przyczyniają się do efektywniejszego wykorzystania nowych technologii w poszczególnych działach naszej firmy. Każdy etap produkcji jest kontrolowany przez doświadczonych pracowników. Dzięki połączeniu nowoczesnych technologii i tradycyjnych, starannie dopracowanych receptur możemy oferować naszym klientom produkty warzywne o wyjątkowym smaku i wysokiej jakości.
Zaufały nam już setki klientów indywidualnych oraz liczni przedsiębiorcy, renomowani restauratorzy i hotelarze.