Pyszne kiszonki z polskich warzyw
Proces kiszenia warzyw pozwala zachować pełnię składników odżywczych, witamin, minerałów i przeciwutleniaczy. Popularne kiszonki z kapusty czy ogórków zawierają znaczne ilości witaminy C, witaminę K oraz błonnik. Fermentacja, która zachodzi podczas kiszenia tworzy ponadto zdrowe bakterie probiotyczne.
Tradycyjne, polskie kiszonki świetnie wzbogacają smak różnego rodzaju potraw, dodając im charakterystycznego, kwaśnego akcentu i chrupkości. Doskonale sprawdzą się zarówno do mięs, dań z grilla, dietetycznych sałatek, letnich surówek, zup czy kanapek.
Zdrowe kiszonki przez cały rok
Regularne jedzenie kiszonek, takich jak kiszona kapusta czy ogórki, może przyczynić się do poprawy zdrowia i kondycji organizmu. Nie tylko wspomaga trawienie i może pomóc w redukcji masy ciała, ale także korzystnie wpływa na skórę.
Kiszonki warto spożywać przez cały rok, z zwłaszcza w sezonie obniżonej odporności, czyli jesienią, wczesną wiosną i zimą. Proces kiszenia pozwala na zachowanie pełni smaku i walorów zdrowotnych ulubionych warzyw, przedłuża ich trwałość i ułatwia przechowywanie.
Przetwory warzywne od producenta
Kiszenie warzyw ma długą tradycję w wielu kuchniach na całym świecie i jest popularne ze względu na walory smakowe, wartości odżywcze i korzyści zdrowotne. Kiszonki są formą konserwacji, pozwalającą na przechowywanie przez długi czas i bez utraty wartości odżywczych.
Producent kiszonek VEGEPOL od wielu lat działa na rynku i cieszy się zaufaniem setek Klientów. Nasza rodzinna firma przygotowuje różnego rodzaju przetwory z warzyw, takie jak surówki, kiszoną kapustę, ogórki kiszone i małosolne.