Ogórki kiszone - smaczne i zdrowe

 

Kiszone ogórki, podobnie jak inne popularne kiszonki , są źródłem witamin i minerałów, takich jak witamina K, witamina C oraz potas. Składniki odżywcze zawarte w ogórkach kiszonych wspierają nasz układ odpornościowy, wpływają na zdrowie kości oraz wspomagają regulowanie ciśnienia krwi.

Ogórki kiszone są produktem niskokalorycznym, a zatem mogą okazać się doskonałym uzupełnieniem diety. Z powodzeniem można dodawać je do sałatek i przekąsek, a także do dietetycznych zup i zbilansowanych potraw obiadowych.

 

 

Zdrowe ogórki - kiszone i małosolne

 

Przetwory i kiszonki z ogórków są niezwykle bogate w antyoksydanty, takie jak witamina C i beta-karoten, które pomagają w zwalczaniu wolnych rodników i ochronie komórek przed uszkodzeniami. Częste jedzenie kiszonych ogórków może więc nie tylko urozmaicić codzienne potrawy, ale też przyczynić się do zachowania zdrowia i opóźnić procesy starzenia.

Ogórki małosolne i kiszone tradycyjnie można wykorzystać w codziennym menu na wiele sposobów, które przypadną do gustu wszystkim domownikom. Jako polski producent ogórków polecamy dodawanie ich na przykład do domowych burgerów, sałatek, dań z grilla i potraw orientalnych.

 

Sprawdzony producent ogórków kiszonych

 

Najlepsze ogórki kiszone przygotowuje się z dodatkiem chrzanu, czosnku oraz kopru, jednak sekret doskonałego smaku i trwałości leży w odpowiednio przyrządzonej marynacie. W swojej rodzinnej firmie od wielu lat tworzymy wyśmienite kiszonki i przetwory warzywne. Jeśli jesteś amatorem zdrowych kiszonek, sprawdź nasze produkty oznaczone marką VEGEPOL.