Zakup obranych warzyw - czy to się opłaca?
Nikogo nie trzeba przekonywać do korzyści zdrowotnych wynikających ze zjadania posiłków przygotowywanych na bazie najwyższej jakości lokalnych warzyw. Świeże warzywa, pochodzące ze zrównoważonych upraw bez dodatku substancji chemicznych, to nieocenione źródło witamin i składników odżywczych. Czy jednak zachowują one swoje właściwości, gdy do Klientów trafiają… już obrane?
Jakie są korzyści z kupowania obranych warzyw?
Wykorzystywana przez nas technologia pakowania próżniowego regulowana przepisami systemu zarządzania jakością HCCAP gwarantuje, że obrane warzywa w pełni zachowują swoje cenne właściwości i świeżość. Nasza oferta skierowana jest przede wszystkim do lokali gastronomicznych, poszukujących produktów ze sprawdzonego źródła, a także sposobów na redukcję kosztów. Dokładamy wszelkich starań, by dostarczane przez nas obrane warzywa były nie tylko świeże i miały estetyczny wygląd, ale – co najważniejsze – były gotowe do natychmiastowego wykorzystania.
Czy obrane warzywa to oszczędność?
Jak najbardziej! Restauracje, bary i firmy cateringowe otrzymują produkty w pełni przygotowane do użycia, co pozwala uniknąć konieczności ich obróbki. Warzyw nie trzeba obierać ani myć – oznacza to znaczną oszczędność czasu, ludzkiej pracy, energii i wody, a także minimalizuje problem śmieci i ich utylizacji. Warto również wspomnieć o tym, że obrane warzywa to ogromna wygoda. Aspekt ten doceniany jest zarówno przez pracowników branży gastronomicznej, jak i naszych stałych Klientów indywidualnych. Ostatnim ważnym obszarem, w którym generowane są oszczędności, jest transport. Próżniowe pakowanie w istotny sposób wydłuża przydatność warzyw do spożycia, zatem nie trzeba codziennie dowozić świeżych produktów. Na koniec dodajmy, że miejsce ich składowania zawsze pozostaje czyste.